Критерий конечномерности банахова многообразия с сепарабельной моделью - Савкин, С.А. (Український математичний журнал, 1994)
Наведено приклад неперервного бієктивного відображення з розривним оберненим, що діє у сепарабельному банаховому просторі і відрізняється від тотожного лише у відкритій одиничній кулі. Одержано критерій скінченновимірності банахового многовиду з сепарабельною моделлю у термінах неперервності обернених операторів. An example of a continuous bijective mapping on a separable Banach manifold, which differs from the identical mapping only on the open unit ball and has a discontinuous inverse, is given. A criterion for a Banach manifold with a separable model to be finite-dimensional is obtained in terms of continuity, of inverse mappings.