Цитогенетичний аналіз спонтанно імморталізованої клітинної лінії G1 миші - Яцишина, А.П.; Підпала, О.В.; Кочубей, Т.П.; Лукаш, Л.Л. (Біополімери і клітина, 2006)
Здійснено цитогенетичний аналіз спонтанно імморталізованої клітинної лінії мииіі G1 на 15, 24, 53, 68, 104 і 140-му пасажах культивування in vitro. Виявлено кількісні зміни хромосом та різні хромосомні аберації, особливо високу частоту робертсонівських транслокацій. Спостерігали зменшення гетерогенності клітинної популяції при тривалому культивуванні. Каріотипічна еволюція клітин на етапі становлення тривала не менше 140 пасажів. Проведен цитогенетический анализ спонтанно иммортализованных клеток мышиной линии G1 на 15, 24, 53, 68, 104 и 140-м пассажах культивирования in vitro. Показано, что клетки линии G1 имели количественные изменения хромосом и разные хромосомные аберрации, особенно высокую частоту робертсоновских транслокаций. В процессе длительного пассиования наблюдали снижение гетерогенности клеточной популяции. Кариотипическая эволюция клеток на этапе становления длилась не менее 140 пассажей. Cytogenetic analysis of the spontaneously immortalized mouse cell line G1 has been carried out on passages 15, 24, 53, 68, 104 and 140 of in vitro cultivation. G1 cells were revealed to have quantitative chromosome changes, different chromosomal aberrations, and a particularly high percentage of Robertsonian translocations. The heterogeneity of cell population was observed to diminish during long-term cell cultivation. The karyotypic evolution of cells lasted not less than 140 passages on the stage of formation.