Роль Николая Николаевича Боголюбова в развитии теории нелинейных колебаний - Митропольский, Ю.А. (Український математичний журнал, 1999)
Наведено огляд робіт з досліджень М. М. Боголюбова в теорії нелінійних коливань. A review of N. N. Bogolyubov's works on investigations in the theory of nonlinear oscillations is presented.