Исследование инфракрасного спектра 17β-эстрадиола квантово-химическим методом функционала плотности - Минаев, Б.Ф.; Минаева, В.А. (Біополімери і клітина, 2006)
Квантово-химическим методом функционала плотности на уровне теории B3LYP/6-31G** рассчитаны частоты и интенсивности колебаний в ИК спектре молекулы женского полового гормона 17β-эстрадиола и выполнено их отнесение. Для многих полос такая интерпретация сделана впервые. Также впервые предсказаны частоты и формы низкочастотных колебаний. Кратко обсуждается биологическое значение полученных результатов. The frequency and intensity of IR absorption bands of female sex hormone, 17?-estradiol, are calculated and assigned using density functional theory with the B3LYP/6-31G** approach. For a big number of bands such assignment is made for the first time. The frequencies and normal modes of vibrations are predicted in the low-frequency region of the IR spectrum. Квантово-хімічним методом функціоналу густини на рівні теорії B3LYP/ G-31G** розраховано частоти та інтенсивності коливань в 14 спектрі молекули жіночого статевого гормону 17β-естрадіолу та виконано їхнє віднесення. Для багатьох смуг таку інтерпретацію здійснено вперше. Також вперше передбачено частоти і форми низькочастотних коливань. Коротко обговорюється біологічне значення отриманих результатів.