Вичерпний конформаційний аналіз 2-дезоксиуридину квантово-хімічним методом функціоналу густини - Жураківський, Р.О.; Говорун, Д.М. (Біополімери і клітина, 2006)
Вперше квантово-хімічним методом функціоналу густини на рівні теорії МР2/6-311++G(d, p)/DFT B3LYP/6-31G(d, р) проведено вичерпний конформаційний аналіз 2'-дезоксиуридину, мінорного нуклеозиду. Представлено основні геометричні, енергетичні та полярні характеристи ки усіх його 94 стійких конформерів, а також конформаційні рівноваги за нормальних умов. The comprehensive conformational analysis of minor nucleoside 2'-deoxyuridine is first performed by means of quantum-chemical density functional method on MP2/6-311++G(d, p)//DFT B3LYP/6-31G(d, p) theory level. The main geometric, energetic, and polar characteristics are presented for all of its 94 stable conformers as well as conformational equilibriums at normal conditions Впервые квантово-химическим методом функционала плотности на уровне теории МР2/6-311++G(d, p)/DFT B3LYP/6-31G(d, р) проведен исчерпывающий конформационный анализ 2'-дезоксиуридина, минорного нуклеозида. Представлены основные геометрические, энергетические и полярные характеристики всех его 94 устойчивых конформеров, а также конформационные равновесия при нормальных условиях.