Stem cells and genetic diseases - Shahid, S.; Irshad, S. (Вiopolymers and Cell, 2012)
In this review, we have discussed a role of stem cells in the treatment of genetic diseases including cochlear
and retinal regeneration. The most perceptive use of stem cells at the genetic diseases is cellular repair of tissues affected by a genetic mutation when stem cells without such mutation are transplanted to restore normal
tissue function.
Keywords: stem cell, genetic disease, cochlea, retina, regeneration. Обговорюється роль стовбурових клітин у лікуванні генетичних захворювань, таких як випадіння волосся і регенерація сітківки. При корекції генетичних захворювань, спричинених наявністю певних мутацій, найперспективнішим вважають пересадження стовбурових клітин без таких мутацій для подальшої клітинної регенерації і відновлення нормальних функцій тканин.
Ключові слова: стовбурові клітини, генетичні захворювання, завитка, сітківка ока, регенерація. Обсуждается роль стволовых клеток в лечении генетических заболеваний, таких как выпадение волос и регенерация сетчатки. При коррекции генетических заболеваний, вызванных наличием определенных мутаций, наиболее перспективным считают пересадку стволовых клеток без таких мутаций для последующей клеточной регенерации и восстановления нормальных функций тканей.
Ключевые слова: стволовые клетки, генетические заболевания, улитка, сетчатка глаза, регенерация.