Вивчення біологічної дії деяких 4-8-похідних хіноліну - Генчева, В.І.; Омельянчик, Л.О.; Федоряк, Д.М.; Бражко, О.А.; Завгородній, М.П. (Біополімери і клітина, 2006)
На моделі гострого токсичного гепатиту досліджено біологічну дію (8-метокси-2-метилхінолін-4-ілтіо)-карбонових кислот. Найвираженіший мембраностабілізувальний ефект виявлено у β-(8- метокси-2-метилхінолін-4-ілтіо)-молочної кислоти, яка наближає до норми рівень ферментатив ної активності та білоксинтезувальну функцію печінки. Показано, що досліджені сполуки перспек тивні як потенційні гепатопротектори. The biological action of (8-methoxy-2-methylquinoline-4-ilthio)-carboxylic acids was studied on the model of acute toxic hepatitis. The most expressed membrane stabilizing effect was observed for p-(8-methoxy-2-methylquinoline-4-ilthio) lactic acid which normalizes the level of enzymic activity and protein synthetic function of a liver. The investigated compounds are shown as perspective potential hepatoprotectors На модели острого токсического гепатита исследовано биологическое действие (8-метокси-2-метилхинолин-4-илтио)-карбоновых кислот. Наиболее выраженный мембршюстабилизирующий эффект выявлен у р-(8-метокси-2-метилхинолин-4-ил-тио)-молочной кислоты, которая приближает к норме уровень ферментативной активностии и белоксинтезирующую функцию печени. Показано, что исследованные соединения перспективны как потенциальные гепатопротекторьи