Відділ генетики людини (Біополімери і клітина, 2004)
Відділ створено у 1980 році на базі відділу молекулярної генетики, яким у свій час керував відомий український вчений, академік HAH України, професор Сергій Михайлович Гершензон. Наукові проблеми, яким присвячено дослідження відділу генетики людини, — це мутаційна мінливість, репарація генетичних пошкоджень, генна і клітинна терапія.