Расчет мультипакторного разряда в ускоряющих резонаторах с учетом внешнего магнитного поля - Гусарова, М.А.; Лалаян, М.В.; Куцаев, С.В.; Исаев, И.В.; Болгов, Р.O. (Національний науковий центр «Харківський фізико-технічний інститут» НАН України, 2010)
Приведены результаты трёхмерного моделирования мультипакторного разряда в ускоряющих резонаторах фотокатода PITZ с учетом внешнего магнитного поля. Расчет проводился с использованием программы MultP-M. Выявлены опасные уровни ускоряющего поля и области, подверженные мультипакторному разряду. Представлены примеры возможных резонансных траекторий. Наведено результати тривимірного моделювання мультипакторного розряду в прискорювальних резонаторах фотокатоду PІTZ з врахуванням зовнішнього магнітного поля. Розрахунок проводився з використанням програми MultP-M. Виявлено небезпечні рівні прискорювального поля і області, піддані мультипакторному розряду. Наведено приклади можливих резонансних траєкторій. Numeric simulation results of multipactor discharge in PITZ photoinjector cavity with external magnets are presented. 3D simulation was done using Multp-M code. Cavity dangerous areas and field levels causing the discharge are revealed. Multipactor electrons trajectories are shown and analyzed.