Вiзуалiзацiя комплексу ДНК з Т7 РНК-полiмеразою за допомогою атомно-силової мiкроскопiї - Лиманський, О.П. (Біополімери і клітина, 2007)
За допомогою атомно-силової мiкроскопiї (АСМ) вiзуалiзовано комплекси РНК-полiмерази (РНКП) бактерiофага Т7 з ДНК-матрицею (яка мiстить промотор та термiнатор транскрипцiї Т7 РНКП) при проведеннi транскрипцiї. На рiвнi пар поодиноких молекул отримано зображення як неспецифiчних (сформованих молекулою Т7 РНКП з кiнцевими фрагментами ДНК-матрицi), так i специфiчних (утворених Т7 РНКП з промотором та областю термiнацiї транскрипцiї) комплексiв. Обговорюється вплив параметрiв транскрипцiї на комплексоутворення Complexes of bacteriophage T7 RNA polymerase (RNAP) with DNA template, containing promoter and terminator of T7 RNAP, at transcription elongation were visualized by atomic force microscopy (AFM). Images for both nonspecific (formed by T7 RNAP molecule with end fragments of DNA template) and specific (complexes of T7 RNAP with promoter and transcription termination area) were obtained for pairs of single molecules. The influence of transcription parameters on the complex formation is discussed. С использованием атомно-силовой микроскопии (АСМ) визуализированы комплексы РНК-полимеразы (РНКП) бактериофага Т7 с ДНК-матрицей (содержащей промотор и терминатор транскрипции Т7 РНКП) при проведении транскрипции. На уровне пар единичных молекул получены изображения как неспецифических (образованных молекулой Т7 РНКП с концевыми фрагментами ДНК-матрицы), так и специфических (сформированных Т7 РНКП с промотором и областью терминации транскрипции) комплексов. Обсуждается влияние параметров транскрипции на комплексообразование.