Синтез 2’-5’-олiгоаденiлатiв та їхнiй вплив на пролiферацiю i мiграцiю стовбурових клiтин кiсткового мозку мишей in vitro та in vivo - Ткачук, З.Ю.; Дубей, І.Я.; Яковенко, Т.Г.; Семерникова, Л.І.; Шаповал, С.О.; Артеменко, В.С.; Дубей, Л.В. (Біополімери і клітина, 2007)
Фосфотриефiрним методом у розчинi синтезовано 2’-5’-триаденiлат та його 3’-епоксианалог. Встановлено, що цi препарати стимулюють мiграцiю стовбурових клiтин кiсткового мозку мишей-донорiв та їхнє включення у селезiнку мишей-реципiєнтiв при сингеннiй трансплантацiї in vivo. 2’-5’-Oлiгоаденiлати та їхнi похiднi залежно вiд препарату i його концентрацiї впливають на апоптоз i пролiферацiю клiтин кiсткового мозку мишей in vitro. Фосфотриэфирным методом в растворе синтезированы 2’-5’-триаденилат и его 3’-эпоксианалог. Установлено, что эти препараты стимулируют миграцию стволовых клеток костного мозга мышей-доноров и их включение в селезенку мышей-реципиентов при сингенной трансплантации in vivo. 2’-5’-олигоаденилаты и их производные в зависимости от препарата и его концентрации влияют на апоптоз и пролиферацию клеток костного мозга мышей in vitro 2’-5’-Triadenylate and its 3’-epoxy analogue were synthesized by phosphotriester method in solution. These compounds are shown to accelerate the migration of the bone marrow stem cells in donor mice and their inclusion into the spleen of recipient mice upon syngenic transplantation in vivo. 2’-5’-oligoadenylates and their derivatives depending on their structure and concentration influence apoptosis and proliferation of mice bone marrow cells in vitro.