О некоторых особенностях сверхпроводящей магнитной системы с высокой плотностью транспортного тока - Ильичева, В.О.; Тихонов, В.Ф.; Юферов, В.Б. (Національний науковий центр «Харківський фізико-технічний інститут» НАН України, 2010)
Рассмотрен процесс перехода сверхпроводящего соленоида (с высокой плотностью тока, замоноличенного, с косвенным охлаждением) в нормальное состояние для разных плотностей транспортного тока (2…8)x10^4 А/см² в магнитном поле ~ 6Т; запасенная энергия 1,26 МДж. Получены величины электрических напряжений на соленоиде при разных темпах выведения энергии Розглянуто процес переходу у нормальний стан надпровідного соленоїду (з високою щільністю струму, замоноличеного, з непрямим захолодженням) для різних щільностей транспортного струму (2…8)x10^4 А/см² у магнітному полі ~ 6Т; накопичена енергія 1,26 МДж. Отримані значення електричної напруги на соленоїді для різних темпів виведення енергії з нього. Продемонстровано переваги зростаючого змінного нелінійного зовнішнього опору перед постійним. Process of transition of the superconducting solenoid (with high density of a current, compounded, with indirect cooling) in a normal state for different transport current densities of a (2…8)x10^4 А/см² in a magnetic field of ~ 6Т and the reserved energy 1,26 MJ is considered. The voltage values in the solenoid are obtained at different rates of energy release from it. Advantages of external increasing nonlinear resistance before constant one are shown.