Контроль и формирование пучка протонов линейного ускорителя ИЯИ РАН на мишени изотопного комплекса - Брагин, С.Е.; Васильев, И.А.; Володкевич, О.М.; Грехов, О.В.; Киселев, Ю.В.; Мирзоян, А.Н.; Моисеев, В.А.; Фещенко, А.В. (Національний науковий центр «Харківський фізико-технічний інститут» НАН України, 2010)
В настоящее время на линейном ускорителе ИЯИ РАН используется отвод пучка протонов на измерительно-согласующем участке ЛУ с энергией 160 МэВ для производства различных изотопов в широком диапазоне энергий и параметров пучка на мишени. Приводятся результаты измерений характеристик протонного пучка и его формирования в канале транспортировки изотопного комплекса для получения требуемых параметров пучка на изотопной мишени. У цей час на лінійному прискорювачі ІЯД РАН використається відвід пучка протонів на вимірювально-погоджувальній ділянці ЛП з енергією 160 МеВ для виробництва різних ізотопів у широкому діапазоні енергій і параметрів пучка на мішені. Приводяться результати вимірів характеристик протонного пучка і його формування в каналі транспортування ізотопного комплексу для одержання необхідних параметрів пучка на ізотопній мішені. Special beam extraction channel is used at INR linac for isotope production. It starts from 160 MeV measuring and matching area of accelerator. This choice of beam extraction enables to direct to the target of isotope complex a proton beam of wide energy range up to 160 MeV. It is important for production of different types of nuclides. The measuring results of proton beam behavior in this region are presented. Required beam forming in 160 MeV measuring and matching area of accelerator and in beam extraction channel is discussed.