Синтез 3'- та 3,5-модифікованих олігонуклеотидів на функціоналізованому силікагелі «Силохром-2» - Дубей, І.Я.; Дубей, Л.В.; Федоряк, Д.М. (Біополімери і клітина, 2007)
Описано отримання З'-моно- та 3' ,5' -біс-мічених олігонуклеотидів на новому полімерному носієві з використанням мікросферичного силікагелю «Силохром-2», функціоналізованому флуоресцеїном. На цьому полімері твердофазним фосфітамідним методом синтезовано олігонуклеотид (dT)15, шр містить залишок барвника на 3'-кінці Постсинтетичною 5'-модифікацією З'-конюгата вдалося отримати олігомер, мічений двома молекулами флуоресцеїну. У майбутньому це буде використано для синтезу флуоресцентних зондів для детекції нуклеїнових кислот. The preparation of 3'-mono- and 3', 5' -bis-labeled oligonucleotides on a new fluorescein-functionalized polymer support based on Silochrom-2 microspherical silica is described. Oligonucleotide (dT)15 containing a dye residue at 3'-end was synthesized on this support by solid-phase phosphoramidite method. Post-synthetic 5'-modification of 3'-conjugate allowed obtaining double dye-labeled oligomer. In the future it will be used for the synthesis of fluorescent probe for nucleic acids detection. Описано получение З'-моно- и 3',5'-бис-меченных олигонуклеотидов на новом полимерном носителе с использованием микосферического силикагеля «Силохром2», функционализированном флуоресиеином. На этом полимере твердофазным фосфитамидным методом синтезирован олигонуклеотид (dT)15, содержащий остаток красителя на 3'-конце. Постсинтетическая 5'-модификация З'-конъюгата позволила получить олигомер, меченный двумя молекулами флуоресцеина. В будущем это будет использовано для синтеза флуоресцентных зондов для детекции нуклеиновых кислот.