Существование бифуркационного значения параметра системы дифференциальных уравнений с отклоняющимся аргументом - Насыхова, Л.Г.; Терехин, М.Т. (Український математичний журнал, 1997)
Доведено георему про існування ненульового періодичного розв'язку системи диференціальних рівнянь з відхиленням, яке залежить як від невідомої функції, так і від її похідної, у випадку, коли матриця лінійного наближення при критичному значенні параметра мас ненульові і уявні власні значення. We prove a theorem on the existence of a nonzero periodic solution of a system of differential equations with deviation that depends both on an unknown function and on its derivative. This result is obtained for the case where the matrix of linear approximation has zero and imaginary eigenvalues if the parameter takes a critical value.