Критические случаи устойчивости одного неавтономного существенно нелинейного уравнения n-го порядк - Витриченко, И.Е. (Український математичний журнал, 1997)
Одержано достатні умови стійкості за Ляпуиовим тривіального розв'язку неавтономного звичайного диференціального рівняння n-го порядку у випадку, коли його граничне характеристичне рівняння має кратний нульовий корінь. Стійкість визначається нелінійними доданками. We establish sufficient conditions of the Lyapunov stability of the trivial solution of a nonautonomous ordinary differential equation of the nth order in the case where its characteristic equation has a multiple zero root. The stability is determined by nonlinear terms.