Конгруенції та квазітотожності на унарі - Курінний, Г.Ч. (Український математичний журнал, 1997)
Знайдені умови, при виконанні яких із збіжності всіх конгруенцій двох унарів (універсальних алгебр з однією унарною операцією) випливає збіжність породжених цими унарами многовидів та квазімноговидів. We establish conditions under which the fact that all congruences of two unars (universal algebras with one unary operation) are convergent implies the convergence of manifolds and quasimanifolds generated by these unars.