Об одной задаче минимизации площади - Лигун, А.А.; Шумейко, А.А. (Український математичний журнал, 1997)
Досліджується задача про асимптотично оптимальне розташування кіл однакового радіуса при мінімізації площини фігури, обмеженої даною кривою, та зв'язного об'єднання цих кіл. We consider the problem of asymptotically optimal location of disks with equal radii for the minimization of the are of the figure bounded by a given curve and a connected union of these disks.