Об аксиоматизациях булевых алгебр - Лисовик, Л.П. (Український математичний журнал, 1997)
Побудовано деякі нові системи аксіом для булевої алгебри. Зокрема, аксіоматична система для диз'юнкції та логічного заперечення має три аксіоми. Для запропонованих аксіоматичних систем доведено їх незалежність. We construct some new axiomatic systems for the Boolean algebra. In particular, an axiomatic system for disjunction and logical negation consists of three axioms. We prove the independence of the axiomatic systems proposed.