Розробка синтаксичного аналізатора мови програмування PL/I для реінженірингу блок-схем алгоритмів - Фісун, М.Т.; Гнездьонова, О.В. (Інститут програмних систем НАН України, 2006)
Розглядаються питання побудови лексичного та синтаксичного аналізаторів для мови програмування PL/1 з ціллю одержання на
виході блок-схем алгоритмів програм на цій мові. Проаналізовані особливості граматики PL/1 для одержання інформації про
структуру програми. Описано підхід до реалізації названого транслятора. В статье рассмотрены вопросы построения лексического и синтаксического анализаторов для языка программирования PL/1 с
целью получения на выходе блок-схемы алгоримов програм на этом языке. Проанализированы особенности грамматики PL/1 для
получения информации о структуре программы. Описан подход к реализации названного транслятора. The questions of the lexical and syntacsic analyzers construction for programming language PL/1 are considered in the article with the
purpose of getting flowchart from source code on an output. The PL/1 grammar features for getting information about program structure
are analyzed. The approach for compiler realization is described.