Система сбора данных нового поколения для спектрометрических многоканальных установок - Исупов, А.Ю.; Ковтун, В.Е.; Фощан, А.Г. (Національний науковий центр «Харківський фізико-технічний інститут» НАН України, 2010)
Предлагаются распределённые системы сбора, транспортировки, обработки и представления данных (DAQ) для ИЯИ НАНУ и установки COMBAS (ЛЯР ОИЯИ) на основе инфраструктуры ngdp и пакета camac (ЛЯП ОИЯИ). Представление событий в online специальным ROOT-классом позволяет реализовать гистограммный сервер, конфигурируемый во время исполнения. Клиенты последнего с полномасштабным графическим интерфейсом независимы от остальной DAQ и реализуются под любую операционную систему, поддерживающую ROOT. Пропонуються розподілені системи збору, транспортування, обробки і зображення даних (DAQ) для ІЯД НАНУ і установки COMBAS (ЛЯР ОІЯД) на основі інфраструктури ngdp і пакета camac (ЛЯП ОІЯД). Зображення подій в online спеціальним ROOT-класом дозволяє реалізувати гістограмний сервер, що конфігурується під час виконання. Клієнти останнього з повномасштабним графічним інтерфейсом незалежні від інший DAQ і реалізуються під будь-яку операційну систему, що підтримує ROOT. The data acquisition, transportation and processing (DAQ) systems for INR NASU and COMBAS setup (JINR, FLNR) are proposed on base of ngdp framework and camac package (JINR, DLNP). ROOT dedicated class representing events online allows to implement the runtime configurable histogram server. Ones clients with graphic interface are independent on another DAQ so suitable for any operating system supporting ROOT.