Разработка стенда для наработки короткоживущих радиоизотопов на линейном ускорителе ИЯИ РАН - Акулиничев, С.В.; Васильев, И.А.; Гаврилов, Ю.К.; Гречко, В.В.; Железов, И.Н.; Калинин, Ю.Ж.; Матушко, В.Л.; Мирзоян, А.Н.; Моисеев, В.А.; Пронин, О.Д.; Рейнгардт-Никулин, П.И.; Серов, В.Л.; et al. (Національний науковий центр «Харківський фізико-технічний інститут» НАН України, 2010)
Рассматривается возможность наработки короткоживущих радиоизотопов в промежутке между первым и вторым ускоряющими резонаторами начальной части при энергии 20,45 МэВ без вывода пучка. На первом этапе основное внимание сконцентрировано на наработке изотопа фтор-18, используемого для позитронно-эмиссионной томографии. Приводятся результаты расчетов формирования пучка на мишени, термостойкости мишени, активации оборудования, обсуждается конфигурация и конструкция стенда. Розглядається можливість наробітку короткоживучих радіоізотопів у проміжку між першим і другим прискорювальними резонаторами початкової частини при енергії 20,45 МеВ без виведення пучка. На першому етапі основна увага сконцентрована на наробітку ізотопу фтор-18, що використовується для позитронно-емісійной томографії. Приводяться результати розрахунків формування пучка на мішені, термостійкості мішені, активації устаткування, обговорюється конфігурація і конструкція стенда. A possibility of short-lived isotopes production in inter-tank section between the first and the second drift tube tanks (20.45 MeV) in INR linac is considered. At the initial stage the main efforts are concentrated on production of fluorine-18 used for positron emission tomography. The results of beam forming calculations, target heating calculations, equipment activation calculations as well as installation configuration and design are presented.