Критерии асимптотической устойчивости решений динамических систем - Валеев, К.Г; Джалладова, И.А. (Український математичний журнал, 2000)
Наводиться нове доведення критеріїв асимптотичної стійкості систем різницевих і диференціальних рівнянь з використанням властивостей монотонних операторів у напівупорядковаиому просторі. Отримано також необхідні та достатні умови асимптотичної стійкості в середньому квадратичному стохастичних систем диференціальних і різницевих рівнянь. We present a new proof for criteria for the asymptotic stability of systems of difference and differential equations based on the properties of monotone operators in a semiordered space. We also establish necessary and sufficient conditions for the asymptotic stability of stochastic systems of differential and difference equations in the mean square.