Оптимизация проекционных схем дискретизации некорректных задач - Солодкий, С.Г. (Український математичний журнал, 1999)
Побудовано нові проекційні схеми дискретизації некоректних задач, що є оптимальними у сенсі обсягу використовуваної дискретної інформації. Встановлено, що при дискретизації рівнянь з самоспряженими операторами використання самоспряжених проекційних схем не є оптимальним. We construct new projection schemes of digitization of ill-posed problems, which are optimal in the sense of the amount of discrete information used. We establish that the application of self-adjoint projection schemes to digitization of equations with self-adjoint operators is not optimal.