О локально ступенчатых группах с условием минимальности для некоторой системы негиперцентральных подгрупп - Артемович, О.Д. (Український математичний журнал, 1999)
Охарактеризовані групи без нетривіальних досконалих секцій (зокрема, розв'язні групи) з умовою мінімальності для підгруп, які не мають гіперцентральних підгруп скінченного індексу. We characterize groups without nontrivial perfect sections (in particular, solvable groups) with the minimality condition for the subgroups without hypercentral subgroups of finite index.