Бифуркация положения равновесия в системе не линейных параболических уравнений с преобразованным аргументом - Клевчук, И.И. (Український математичний журнал, 1999)
Розглядається система нелінійних параболічних рівнянь з перетвореним аргументом. Доведено існування інтегральних многовидів. Досліджена біфуркація інваріантного тора із стану рівновагі. We consider a system of nonlinear parabolic equations with transformed argument and prove the existence of integral manifolds. We investigate the bifurcation of an invariant torus from the state of equilibrium.