Одновимірні задачі з вільними межами в проблемах екології - Березовський, М.А. (Український математичний журнал, 1997)
Наведено постановки задач з вільними межами для нелінійних параболічних рівнянь, що постають в проблемах екології та медицини, і розглянуто деякі конструктивні методи їх розв'язання. Statements of problems with free boundaries are given for nonlinear parabolic equations arising in ecology and medicine. Some constructive methods for their solution are considered.