Розв'язок однієї крайової задачі для гіперболічного рівняння другого порядку - Хома, С.Г. (Український математичний журнал, 2000)
Знайдено умови існування класичного розв'язку крайової задачі utt−uxx=f(x,t),u(0,t)=u(π,t)=0,u(x,0)=u(x,2π). We find conditions for the existence of the classical solution of the boundary-value problem u tt -u xx = f(x,t), u(0,t)=u(π, t)=0, u(x, 0)=u(x, 2π).