Багатоточкова задача для безтипних систем диференціальних рівнянь зі сталими коефіцієнтами - Пташник, Б.Й.; Силюга, Л.П. (Український математичний журнал, 1997)
Для безтипних систем диференціальних рівнянь зі сталими коефіцієнтами досліджено коректність задачі з багатоточковими умовами за виділеною змінною та умовами 2π-періодичності за всіма іншими координатами. Встановлено умови однозначної розв'язності та доведено метричні теореми про оцінки знизу малих знаменників, які виникають при побудові розв'язків задач. For typeless systems of differential equations with constant coefficients, we investigate the well-posedness of the problem with multipoint conditions for a selected variable and 2π-periodic conditions for the other coordinates. The conditions of univalent solvability are established and the metric theorems are proved for lower bounds of small denominators that appear in the construction of solutions of the problems.