Векторные поля с заданным набором особых точек - Пришляк, О.О. (Український математичний журнал, 1997)
Доведені теореми про існування векторних полів, які мають даний набір індексів ізольованих особливих точок для замкнених миоговидів, пар многовидів, многовидів з краєм і градієнтних полів. Доведено, що індекс ізольованої особливої точки поля градієнта на двовимірному много-виді не більший за 1. Theorems on the existence of vector fields with given sets of indexes of isolated singular points are proved for the cases of closed manifolds, pairs of manifolds, manifolds with boundary, and gradient fields. It is proved that, on a two-dimensional manifold, an index of an isolated singular point of the gradient field is not greater than one.