Разбиения прямых произведений групп - Протасов, И.В. (Український математичний журнал, 1997)
Запропоновано новий метод розбиття прямих добутків груп на U-щільні підмножини. Цим методом доведено узагальнення теореми Комфорта - ван Мілла, яке полягає в тому, що довільну недискретну топологічну абелеву группу зі скінченним числом елементів порядку 2 можна розбити на зліченне число щільних підмножин. We propose a new method for the decomposition of direct products of groups into U subsets. By using this method, we prove the following generalization of the Comfort-van Mill theorem: An arbitrary nondiscrete topological Abelian group with a finite number of second-order elements can be decomposed into a countable number of dense subsets.