Про існування розривних граничних циклів однієї системи дифереиціальних рівнянь з імпульсним збуренням - Горбачук, Т.В.; Перестюк, М.О. (Український математичний журнал, 1997)
Для однієї системи з імпульсним збуренням встановлено умови, за яких додатний корінь рівняння спиці опарних амплітуд, отриманого з рівнянь перших наближень, породжує розривний граничний цикл. Побудовано покращені перші наближення для цієї системи. For one system of differential equations with pulse influence, we establish conditions under which a positive root of the equation for stationary amplitudes obtained from equations of the first approximation generates a discontinuous limit cycle. We construct improved first approximations for the system under consideration.