Строго нелинейные вырожденные эллиптические уравнения с разрывными коэффициентами. II - Бонафеде, С. (Український математичний журнал, 1997)
Використано енергетичні методи для доведення існування та єдиності розв'язків задачі Діріхле для еліптичного рівняння другого порядку дивергентної форми з суперлінійним членом (тобто g(x, u)=v(x) a(x)⋎u⋎ p⁻¹u,p>1]) в необмеженій області. В умові еліптичності дозволяється виродженність, коефіцієнти a, a i,j(x,r) можуть бути розривними відносно r. We use energy methods to prove the existence and uniqueness of solutions of the Dirichlet problem for an elliptic nonlinear second-order equation of divergence form with a superlinear tem [i.e., g(x, u)=v(x) a(x)⋎u⋎ p⁻¹u,p>1] in unbounded domains. Degeneracy in the ellipticity condition is allowed. Coefficients a i,j(x,r) may be discontinuous with respect to the variable r.