Нелокальні крайові задачі для систем лінійних рівнянь із частинними похідними - Гой, Т.П.; Пташник, Б.Й. (Український математичний журнал, 1997)
Досліджено класичну коректність задач з нелокальними двоточковими умовами для безтипних систем лінійних рівнянь із частинними похідними зі змінними коефіцієнтами у циліндричній області. Доведено метричні теореми про оцінки знизу малих знаменників, які виникають при побудові розв'язків задач. We study the classical well-posedness of problems with nonlocal two-point conditions for typeless systems of linear partial differential equations with variable coefficients in a cylindrical domain. We prove metric theorems on lower bounds for small denominators that appear in the construction of solutions of such problems.