О работах В. Н. Кошлякова в области механики и ее приложений - Калинович, В.Н.; Митропольский, Ю.А.; Онищенко, С.М.; Полищук, А.Н.; Самойленко, А.М. (Український математичний журнал, 1997)
Наведено огляд основних результатів, одержаних В. М. Кошляковим в галузі аналітичної механіки, динаміки твердого тіла та прикладної теорії гіроскопів. We present a survey of the principal results obtained by V. N. Koshlyakov in analytical mechanics, dynamics of solids, and applied theory of gyroscopes.