Амністія та помилування як підстави звільнення від кримінальної відповідальності та покарання - Ніколаєнко, Т. (Інститут держави і права ім. В.М. Корецького НАН України, 2009)
Важливим є питання юридичної природи амністії та помилування, законодавчої їх регламентації та однозначне застосування на практиці. Аналіз зазначених питань, виявлення законодавчих недоліків і формулювання пропозицій щодо шляхів їх усунення є метою цієї статті.