Широкомасштабний скринінг сполук 4-фенілкумаринового та ізофлавоноїдного рядів з використанням мікроорганізмів - Живолуп, О.М.; Ярмолюк, С.М.; Гаразд, М.М.; Гаразд, Я.М.; Шилін, В.В.; Огороднійчук, О.С.; Хиля, В.П. (Биополимеры и клетка, 1998)
Salmonella typhimurium LT2 , Escherichia coli та Candida albicans були використані для дослідженим понад трьохсот сполук 4-фенілкумаринового та ізофлавоноїдного рядів. Було виявлено две структурних хімічних фрагменти 7-(1-R₁-2-R₂-1-он-етил)-O-4- фенілкумарин) та 2-R₄-3-R₅-6-R₂-8-R₃-7-R₁ О-хромон з бактерицидною та протидріжджовою активністю. Salmonella typhimurium LT2, Escherichia coli и Candida albicans были использованы для исследования, более трехсот соединений 4-фенилкумаринового и изофлавоноидного рядов. Определены два структурных химических фрагмента 7-(1-R₁-2-R₂-1-он-этил)-O-4-фекилкумарин и 2-R₄-3-R₅-6-R₂-8-R₃-7-R₁ О-хромон с бактерицидным и антидрожжевым действием. In order to investigate antimicrobial activity of more then 300 compounds of the series of isoflavonoids and 4-phenylcoumarins Salmonella typhimurium LT.2, Escherichia coli and Candida albicans were used. Two structural chemical fragments 7-(1-R₁-2-R₂-1-on-ethyl)-O-4-phenylcoumarin and 2-R₄-3-R₅-6-R₂-8-R₃-7-R₁ O- chromone possessing antibactericidal and anticandidal effects were determined.