Визначення специфічності білково-ліпідних і білково-білкових взаємодій РН-домену білка Bcr, пов’язаного з хронічною мієлоїдною лейкемією - Мірошниченко, Д.О.; Дубровська, А.М.; Телегєєв, Г.Д.; Малюта, С.С. (Біополімери і клітина, 2007)
Білок Bcr є партнером Abl за реципрокною транслокацією t(9;22), що призводить до утворення філадельфійської хромосоми. Проаналізовано функції РН-домену Bcr. Визначено ліпіди, з якими зв’язується РН-домен in vitro. Розроблено підхід до виявлення білково-білкових взаємодій РН-домену методами мас-спектрометрії. Підтверджено зв’язування РН-домену з білками SMC1, β-тубуліном, zizimin1, PLCε in vitro та in vivo. Bcr is a partner of Abl in reciprocal translocation t(9;22) which leads to Philadelphia chromosome formation. In the present study we analyzed Bcr PH domain functions and determined lipid specificity of PH domain in vitro. The technical approach for determining PH domain protein-protein interactions using mass-spectrometry was developed. Interactions with SMC1, β-tubulin, zizimin1 and PLCε were confirmed in vitro and in vivo. Белок Bcr является партнером Abl по реципрокной транслокации t(9;22), приводящей к образованию филадельфийской хромосомы. Проанализированы функции РН-домена Bcr. Определены липиды, с которыми связывается РН домен in vitro. Разработан подход к выявлению белково-белковых взаимодействий РН-домена методами масс-спектрометрии. Подтверждено связывание РН-домена с белками SMC1, β-тубулином, zizimin1, PLCε in vitro и in vivo.