Оптимізація методики визначення сахарози в соках і солодких напоях кондуктометричним ферментним біосенсором - Пєшкова, В.М.; Солдаткін, О.О.; Дзядевич, С.В. (Біополімери і клітина, 2007)
Розроблено та оптимізовано методику визначення сахарози в соках і солодких напоях кондуктометричним ферментним біосенсором. Підібрано оптимальне співвідношення та концентрацію ферментів у біоселективному елементі біосенсора для найбільшої його стабільності та чутливості. Розглянуто різні варіанти виявлення сахарози в зразках за допомогою біосенсора та проведено визначення сахарози та глюкози в соках і солодких напоях. Запропоновану методику можна надалі використовувати у харчовій промисловості для контролю і оптимізації виробництва. The working procedure of sucrose and glucose conductometric biosensors with real samples of juices and sweet drinks has been presented. For the purpose of sensitivity and stability improvement of the sucrose biosensor, optimal enzyme proportions and concentrations in its bioselective element have been chosen. Different variants of determination of sucrose and glucose in real samples using the biosensor have been considered. The sucrose and glucose measurement has been carried out in juices and sweet drinks. The method suggested could be used in food industry for the production control and optimization. Разработана и оптимизирована методика определения сахарозы в соках и сладких напитках с помощью кондуктометрического ферментного биосенсора. Подобраны оптимальное соотношение и концентрации ферментов в биоселективном элементе биосенсора для наибольшей его стабильности и чувствительности. Рассмотрены разные варианты выявления сахарозы в образцах с помощью биосенсора и проведено определение сахарозы и глюкозы в соках и сладких напитках. Предложенную методику можно использовать в дальнейшем в пищевой промышленности для контроля и оптимизации производства.