Чи дозволяє неемпірична квантова хімія зрозуміти природу пуриново-пуринових помилок, яких припускається реплікативна ДНК-полімераза? - Кочіна, О.С.; Юренко, Є.П.; Говорун, Д.М. (Біополімери і клітина, 2007)
Запропоновано новий підхід щодо з’ясування молекулярних механізмів помилкового синтезу пуриново-пуринових пар високоточними ДНК-полімеразами, який реалізовано з використанням неемпіричної квантової хімії на рівні теорії MP2/6-311++G(d, p)//B3LYP/6-31G(d, p). Based on ab initio quantum chemical calculations at the MP2/6–311++G(d,p)//B3LYP/6–31G(d,p) level of theory, we suggest a new approach, explaining molecular mechanisms of purine-purine mismatches formation by high fidelity DNA polymerases. Предложен новый подход к выяснению молекулярных механизмов ошибочного синтеза пуриново-пуриновых пар высокоточными ДНК-полимеразами, реализованный с использованием неэмпирической квантовой химии на уровне теории MP2/6-311++G(d, р)//B3LYP/6-31G(d, p).