Положительный отбор генов-модификаторов – путь фиксации наследственных изменений в популяциях - Вагин, Ю.В. (Біополімери і клітина, 2007)
Обґрунтовано наявність шляху закріплення спадкових змін у популяціях, що досягаэться за рахунок селекції генів-модифікаторів. При цьому роль згаданих генів, з одного боку, пов’язана із «знешкодженням» модифікацій, які виникають de novo, а з другого, – з їхньою асиміляцією. Presence of the way for fixation of the hereditary changes in populations has been substantiated. It can be realized due to gene-modifiers selection. Accordingly, the role of the above genes on the one hand may involve the de novo arising mutations rendering harmless, while on the other hand – their assimilation. Обґрунтовано наявність шляху закріплення спадкових змін у популяціях, що досягаэться за рахунок селекції генів-модифікаторів. При цьому роль згаданих генів, з одного боку, пов’язана із «знешкодженням» модифікацій, які виникають de novo, а з другого, – з їхньою асиміляцією.