Експресія O⁶-метилгуанін-ДНК метилтрансферази у клітинах спонтанно імморталізованої лінії G1 миші та її субліній G1-OA і G1-T - Яцишина, А.П.; Лило, В.В.; Підпала, О.В.; Рубан, Т.П.; Вагіна, І.М.; Лукаш, Л.Л. (Біополімери і клітина, 2007)
За допомогою Вестерн-блот аналізу проаналізовано експресію гена Mgmt у клітинах спонтанно імморталізованої лінії G1 миші та її субліній G1-OA і G1-T на різних пасажах культивування in vitro. Найвищій рівень експресії виявлено у клітинах сублінії G1-T, а найменший – у клітинах сублінії G1-OA. У клітинах як вихідної клітинної лінії G1 миші, так і її сублінії G1-OA спостерігали збільшення кількості репаративного білка MGMT на пізніших пасажах культивування in vitro. Оскільки сублінія G1-OA характеризується найвищими частотами хромосомних аберацій, мікроядерних і багатоядерних клітин, можна припустити можливу роль дефіциту репаративного ферменту MGMT у підвищенні рівня хромосомних аберацій в сублінії G1-OA. The expression of Mgmt gene was investigated by Western blot analysis in the spontaneously immortalized mouse cell line G1 and in its sublines G1-OA and G1-T at different passages of in vitro cultivation. The highest level of Mgmt expression has been revealed in G1-T subline cells and the lowest – in G1-OA subline cells. The increase in the level of DNA repair enzyme MGMT was observed in the cells of mouse cell line G1 as well as in its subline G1-OA at later passages of in vitro cultivation. Since the G1-OA subline is characterized by the highest frequencies of chromosomal aberrations, micronucleate and multinucleate cells, it is possible to suppose a role of deficiency of DNA repair enzyme MGMT in the increase of the chromosomal aberration level in G1-OA subline. С помощью Вестерн-блот анализа проанализирована экспрессия гена Mgmt в клетках спонтанно иммортализованной линии G1 мыши и ее сублиний G1-OA и G1-T на разных пассажах культивирования in vitro. Самый высокий уровень экспрессии выявлен в клетках сублинии G1-T и наименьший – в клетках сублинии G1-OA. В клетках как исходной клеточной линии мыши G1, так и ее сублинии G1-OA наблюдали увеличение количества репаративного белка MGMT на более поздних пассажах культивирования in vitro. Поскольку для сублинии G1-OA характерны самые высокие частоты хромосомных аберраций, микроядерных и многоядерных клеток, можно предположить возможную роль дефицита репаративного фермента MGMT в повышении уровня хромосомных аберраций в сублинии G1-OA.