Зображення та дослідження розв'язків нелокальної крайової задачі для системи диференціальних рівнянь з частинними похідними - Ільків, В.С.; Пташник, Б.Й. (Український математичний журнал, 1996)
We study the boundary-value problem for a system of partial differential equations with constant coefficients with conditions nonlocal in time. By using a metric approach, we prove the well-posedness of the problem in the scale of Sobolev spaces of functions periodic in space variables. By using matrix calculus, we construct an explicit representation of a solution. Досліджується нелокальна за часовою змінною крайова задача для системи диференціальних рівнянь з частинними похідними і сталими коефіцієнтами. На базі метричного підходу доведена коректність задачі в шкалі просторів Соболева періодичних за просторовими змінними функцій, а також побудоване явне зображення розв'язку з використанням матричного числення.