Пространственно-временная локализация в задачах со свободными границами для нелинейного уравнения второго порядка - Митропольський, Ю.А.; Березовский, А.А. (Український математичний журнал, 1996)
For thermal and diffusion processes in active media described by nonlinear evolution equations, we study the phenomena of space localization and stabilization for finite time. Досліджені ефекти просторової локалізації та стабілізації за скінченний час для теплових та дифузійних процесів в активних середовищах, що описуються нелінійними еволюційними рівняннями.