Нелінійні інтегровні системи, пов'язані з еліптичною алгеброю Лi-Бакстера - Притула, М.М.; Сидоренко, Ю.М.; Штрамп, В. (Український математичний журнал, 1996)
We construct a hierarchy of Poisson Hamiltonian structures related to an “elliptic” spectral problem and determine the generating operators for the equation of asymmetric chiral O(3) — field. Побудовано ієрархію пуассонових структур Гамільтона, пов'язаних з „еліптичною" спектральною задачею. Знайдено породжуючий оператор рівняння асиметричного кірального O(3)-поля.