Гіперболічна задача Стефана в криволінійному секторі - Берегова, Г.І.; Кирилич, В.М. (Український математичний журнал, 1997)
Розглядається задача з невідомими границями для иапівліиійної гіперболічної системи рівнянь першого порядку у випадку виродження в точку лінії задання початкових умов, задаються інтегральні граничні умови. Доводиться теорема існування та єдиності класичного розв'язку задачі для малих t. The problem with unknown boundaries for a first-order semilinear hyperbolic system is studied in the case where the curve of definition of the initial conditions degenerates to a point. An existence and uniqueness theorem for a classical solution of the problem is proved for small t.