Точные оценки скорости сходимости s-шагового метода наискорейшего спуска в задачах на собственные значения - Бондаренко, Л.Н.; Жук, П.Ф. (Український математичний журнал, 1997)
Отримано точні (неполіпшувапі) оцінки швидкості збіжності s-крокового методу найшвидшого спуску при відшуканні найменшого (найбільшого) власного значения лінійного обмеженого самоспряжепого оператора в гільбертовому просторі. We obtain exact (unimprovable) estimates for the rate of convergence of the s-step method of steepest descent for finding the least (greatest) eigenvalue of a linear bounded self-adjoint operator in a Hilbert space.