О приближении снизу функций сплайнами наилучшего приближения со свободными узлами - Шумейко, А.А. (Український математичний журнал, 2000)
Нехай — деяка множина функцій таких, що інтеграл від функції в степені β=(r+1+1/p)−1 збігається. Отримано асимптотично точні оцінки знизу наближення індивідуальних функцій із множини M сплайнами найкращого наближення степеня r дефекіу k в метриці Lp Let M be the set of functions integrable to the power β=(r+1+1/p)-1. We obtain asymptotically exact lower bounds for the approximation of individual functions from the set M by splines of the best approximation of degree rand defect k in the metric of L p.