Точная константа в неравенстве Джексона в пространстве L₂ - Доронин, В.Г.; Лигун, А.А. (Український математичний журнал, 1994)
Досліджуються найменші константи в нерівностях типу Джексона з модулем неперервності другого порядку при наближенні тригонометричними поліномами диференційованих періодичних функцій у просторі L₂. Exact constants in inequalities of Jackson type with the second-order modulus of continuity are studied for trigonometric polynomial approximation of differentiable periodic functions in the space.