Группы с условием минимальности для бесконечно порожденных подгрупп - Шаптала, В.П. (Український математичний журнал, 1994)
Встановлено, що в класі локально майже розв'язних груп умова мінімальності для нескінченно породжених підгруп еквівалентна умові мінімальності для (всіх) підгруп. It is established that, in the class of locally almost solvable groups, the minimality condition for infinitely generated subgroups is equivalent to the minimality condition for (all) subgroups.